top of page

NEYÄ° BEKLÄ°YORUZ ?

İktidar ve takipçisi olduğu gerici, faşist rejim tarafından yaşam alanlarımız elimizden alınırken ve hayata dair iyi olan ne varsa bu harami düzenin saldırısı altındayken, gençliğin önündeki sorumluluk, umudu kuşanıp yaşam mücadelesinin bir parçası olmaktır.

Okullarda nitelikli ve bilimsel eğitim almak, bugün sadece zengin çocuklarının sahip olduğu bir imkan ise, devletin yaptığı yurtlar öğrencilere mezar oluyorsa, gençler cehenneme çevrilen hayatlarında tek bir rahat nefes bile alamıyorsa, bizlere acı ve ölüm getiren bu düzeni değiştirmek için daha neyi bekliyoruz?

Hayatımızı zindan edenlere karşı artık geri adım atmanın bir şeyleri değiştiremeyeceği bugün çok açık bir gerçek. Sorunlarımızın çözümü ancak ortak bir mücadele ile mümkün. SOL Genç, bu temel gerçeklikten aldığı sorumlulukla memleketteki tüm gençlere sesleniyor. Sorunlarımızı birlikte çözmek için bir adım öne çıkalım. Üniversitelerde, amfilerde, liselerde ve sokakta gençliğin gür sesini büyütelim! Çünkü biz biliyoruz ki AKP rejimi ve takipçisi olduğu ideoloji, ancak biz değiştirmek için harekete geçersek değişecek.

Bütün bu gerçeklerin ışığında bir kez daha soruyoruz: Örgütlü bir mücadele ile bu düzeni değiştireceksek, daha neyi bekliyoruz? Çalıştığımız için okulumuzu bırakacak hale gelmeyi mi, yoksa bir sıra arkadaşımızı daha kaybetmeyi mi? Artık hiç kimsenin beklemeye lüksü kalmadıysa ve hayat haklarımız için mücadele etmeye çağırıyorsa, üstümüze düşen görev insan onuruna yaraşır bir yaşam için "Neyi bekliyoruz?" sorusunu sorup bir adım öne çıkmaktır.

İktidar da gençlerin sahip olduğu potansiyelin farkında ve örgütlü gücümüzden korkuyor, ancak korkusunun faydası yok, çünkü haklarımız için birleşen bizler biliyoruz ki bu düzene karşı mücadele etmek en meşru hakkımızdır. Yaratılan karanlığa karşı aydınlık olma sorumluluğuyla, kaybettiğimiz arkadaşlarımızı bilincimize kazıyarak, gençleri, felaketler yaratan bu düzene karşı mücadeleye çağırıyoruz ve "Felaketler ülkesinin felaketler çocuğu olmak için neyi bekliyoruz?" diyoruz.

Geleceğimiz için mücadeleye!



36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page