top of page

Cebeci’de neler oluyor?

Güncelleme tarihi: 14 Oca

Son günlerde Cebeci'de yaşanan olaylara dair "kavga" haberleri yüzeysel bir çatışma olarak değerlendirilmemelidir. Basit bir “kavga” ya da “sağ-sol çatışması” şeklinde etiketlendirmelerle değil, öğrencilerin eğitim hakkını gasp etmeye yöneliktir. Öğrencilerin, sınava girmelerini engellemeye çalışan faşist terörün tezahürüdür. Bunu, Ankara Üniversitesi yönetimi ve polis işbirliğiyle öğrenci olmayan MHP ilçe teşkilat yöneticilerinin okul içerisine sokularak öğrencilere saldırmasından biliyoruz.

Bu tür saldırıları organize eden kim?

Örgütlü bir şekilde saldıranlar, gençleri geleceksizliğe mahkûm etmek isteyenlerdir. Onlar; demokrasiye, laik-bilimsel eğitimi savunanlara, emeğe düşman olanlardır. Biz; onları yıllardır bu ülkenin bağımsızlık, eşitlik, özgürlük mücadelesini yürütenlere karşı saldırılarındardan biliyoruz.

Onlar; AKP-MHP iktidarının gerici ortaklığına bağlı faşist çetelerdir. Bu saldırılar, gençlerin aydınlık bir gelecek için mücadele etmelerini engellemeyi amaçlayan bir tür abluka ve sindirme girişimidir. Bu saldırıların iktidar aparatı faşist çetelere alan kazandırmasına izin vermiyor kampüslerimizde faşizme karşı mücadeleyi büyütüyoruz.

Neyi bekliyoruz?

Beklemenin değil geleceğimize sahip çıkmak için harekete geçmenin zamanı. Toplum içinde ilerici hareketlerin gelişimini engelleyerek gençleri gerici ve karanlık düşüncelere mahkûm etmeye çalışanlara karşı, Cebeci'den başlayarak tüm ülkede özgürlüğümüz, geleceğimiz ve özerk-demokratik üniversite mücadelemiz için SOL’da yürüyelim. Yürüyelim ki, bu ablukayı dağıtalım ve bu ülkenin gençleri olarak özgürlükten yana olan bir geleceğe sahip çıkabilelim.

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page